Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

Ini Cara-Cara Nak Buat Teh Ais Dhaka Yang Tengah Viral !

Ini cara-cara nak buat teh ais Dhaka yang power !

ini cara-cara nak buat teh ais dhaka yang tengah viral !

Sumber FB Ain Nia Karim

MasyaAllah sedap sangat ni oiii.. Dah hujung-hujung berpuasa ni, apa kata kita try buat resipi air ni jom ??Power ke tak power air ni jom untuk berbuka petang ni ya ! 

Bahan-Bahan

- Sediakan Teh serbuk dan korang kena ikut sukatan air tau ! 

- Sediakan susu Full Cream – kalau pekat sangat , korang tambah air okay , tambah secukup rasa yaa…

- Gula juga letak ikut citarasa korang tau.. 

- Sediakan 2 biji buah pelage/ kayu manis /cengkih

- Potong cincau dengan halus. 

Cara-cara yang korang perlu ikut : 

1) Korang panaskan air dalam periuk dan masukkan kesemua bahan di atas. Kemudian, last baru korang letak cincau okay

2) Kemudian, korang kena kawal keadaan api , jangan terlalu besar hingga boleh membuatkan teh melimpah keluar tau. 

3) Manakala, sukatan susu pula bergantung pada berapa orang yang nak minum dan pastikan ia secukup rasa okay. 

4) Bila korang dah tengok berbuih mendidih, warna pun dah jadi cantik, korang boleh tuang dan minum panas-panas ya. 

Nak letak ais pun boleh bagi korang yang suka minum ketika sejuk. 

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}